Bedrijvenvereniging Kanaalstreek beslist over voortzetten voorzitterschap Jan Nieboer

De Vereniging voor Bedrijven Kanaalstreek (VVKB) buigt zich op woensdag 2 oktober over het aanhouden van Jan Nieboer als voorzitter.

Nieboer wordt in zijn rol als boegbeeld van Platform Storm momenteel nog verdacht van het bedreigen van bouwers van windmolenparken N33 en Drentse Monden Oostermoer. Nieboer werd hiervoor in juni van dit jaar opgepakt, maar mag zijn strafproces in vrijheid afwachten.

Of de in 2de Exloërmond woonachtige Nieboer nog genoeg vertrouwen geniet als voorzitter van de VVKB, moet begin oktober duidelijk worden. ,,Die beslissing leggen we voor aan onze leden”, vertelt bestuurslid Martin van der Leest. Zij mogen bepalen of Nieboer aanblijft of niet.

Volgens Van der Leest heeft Nieboer zelf aangegeven graag door te gaan. ,,Jan zegt honderd procent onschuldig te zijn. Als dat niet zo was, dan had hij zich al teruggetrokken, vertelde hij ons”, aldus Van der Leest.

Volgens de advocaat van Nieboer zou het nog wel een jaar kunnen duren voordat Nieboer eindelijk plaatsneemt in het beklaagdenbankje, aldus het bestuurslid. De vraag is of het überhaupt wenselijk is om een voorzitter aan te houden met dit zwaard van Damocles boven zijn hoofd. Volgens Van der Leest komt alles neer op het punt of er straks sprake is van voldoende draagvlak of niet. ,,Dat is aan de leden.”

Nieboer heeft om en nabij de tien jaar de voorzittershamer van de VVBK gehanteerd. Van der Leest typeert de voorman als een echte ‘kartrekker’ en een ‘uitstekend bestuurder.’