Na 55 jaar is het mooi geweest

STADSKANAAL - De knoop is eindelijk doorgehakt. Roelof Grooten van Grooten & Többen interieur draagt met ingang van 1 januari het stokje over aan Edwin Többen.

De bijna 70-jarige inwoner van Stadskanaal zit zo'n 55 jaar in het vak. Het is mooi geweest.

"Ik wilde sowieso stoppen aan het einde van het jaar", verklapt Roelof. "Het is fijn dat de zaak wordt voortgezet door Edwin. Eveneens een vakman, die al een paar jaar bij mij in dienst is. Hij gaat vooralsnog verder op de ingeslagen weg. In de eerste maanden van 2020 ga ik op de achtergrond nog een beetje meehelpen, dan kan ik langzaam maar zeker gaan afbouwen."

Roelof Grooten heeft het vak destijds geleerd bij Schipper Meubelen en Koop de Vries in Emmen. Sinds juni 1978 runt hij de speciaalzaak aan de Hoofdstraat 62 in zijn woonplaats. Meer dan 41 jaar dus.

"Ik ga in de komende weken beslist niet achterover leunen", benadrukt Roelof. "Ik wil tot mijn laatste werkdag nog steeds dat de klanten met een tevreden gevoel de winkel verlaten. En wat mijn afscheid betreft: in de laatste week staat koffie klaar en wat lekkers en is gelegenheid om nog even oude herinneringen op te halen en de handen te schudden."

Eind december wordt een interview met Roelof Grooten in uw krant geplaatst.

Paul Abrahams