Frozen feest op het Menistenplein voor het goede doel

STADSKANAAL - Om vast in de agenda te noteren. Op zaterdag 26 oktober wordt op het Menistenplein in Stadskanaal een Frozen feest gehouden. Ook in de Kanaalpassage is van alles te doen.

Frozen is een Amerikaanse animatiefilm uit 2013 geproduceerd door Walt Disney Animation Studios. Het verhaal is losjes gebaseerd op het sprookje De sneeuwkoningin van de Deense schrijver Hans Christian Andersen.

Het evenement wordt georganiseerd door Anne Marchien Venekamp, Marjan ten Seldam en Hajo Bruins Slot. De opbrengst wordt geschonken aan de Julians Stichting in Stadskanaal.

Van half twee tot vier uur is het goed toeven. Om te beginnen is het plein feestelijk ingericht, wordt een prachtig podium geplaatst en daarnaast vinden tegen betaling van een kleine vergoeding of een vrijwillige bijdrage verschillende activiteiten plaats. Je kunt al dan niet geschminkt breien met de brei koningin of meedoen aan sneeuwbal werpen. Het haar kan worden gevlochten met extensions en ook kan een schilderij worden gemaakt. Verschillende personen uit Frozen komen even langs. Het organisatiecomité hoopt dat veel kinderen zich gaan verkleden.

Tijdens het feest wordt een verloting gehouden. De hoofdprijs is een kinderfiets.

De als koningin Elsa verklede Anne Verhart treedt op om 13.30 uur, 14.30 uur en 15.30 uur en om 15.50 uur mogen de kinderen samen zingen met koningin Elsa. Rond de klok van vier uur wordt de opbrengst van de sympathieke actie bekend gemaakt. De cheque wordt overhandigd aan Jacques d' Ancona. Hij is ambassadeur van de Julians Stichting.

Kijk voor meer informatie over de Julians Stichting op www.juliansstichting.nl