Tips voor de simpele, lekkere en gezonde keuken

Aangeboden door: BrendaKookt.nl

Na een heerlijke zomer vol met barbecue-etentjes, (alcoholische) drankjes en snoep en ijsjes, is het weer tijd om terug te keren naar normale eetgewoonten.

Wil je weer gezond eten en niet meer aankomen? Kies dan voor gerechten, die eenvoudig én gezond zijn. Zo hou je het ook makkelijk vol. Bij een drukke levensstijl, horen simpele recepten. Met slechts een paar ingrediënten per gerecht. Dit levert heerlijke salades, ovenschotels, hartige taarten of een lasagne op. En nog veel meer.

Gerechten voor onderweg en op je werk

Nu we ‘back to normal’ gaan, is het tijd voor makkelijke maaltijden. Deze zijn behalve lekker ook gewoon praktisch: voedzaam en gemaakt met eenvoudige ingrediënten. De meeste benodigdheden heb je vaak al in huis. Voeg een paar verse ingrediënten toe en je gerecht is al klaar om mee te nemen naar je werk of voor onderweg. Voedzaam, maar ook lekker om je op te kunnen verheugen. De makkelijke recepten op het blog Brendakookt.nl zijn precies hiervoor bedoeld. Je hoeft er maar kort voor in de keuken te staan, en je kunt het goed bewaren en meenemen.

Eet lekker en gezond na je werkdag!

Ook na een dag werken, wil je het jezelf niet te moeilijk maken. Toch is juist het avondeten een belangrijke maaltijd. Zeker als je een partner en kinderen hebt. Ook zij willen lekker eten na een dag vol werk, school of sporten. Hiervoor zijn er gelukkig veel eenvoudige, maar heerlijke gezonde recepten. Denk aan een bietensalade met veldsla, broccoli-couscous met zalm en spinazie, courgette-pasta met kip en pesto, mexicaanse wraptaart of geroosterde bloemkool met tomaat, tijm en ui. Allemaal in maar twintig minuten in elkaar gezet!

Food-prepping: een sperziebonenschotel

Je begint je week pas echt goed door je maaltijd alvast voor te bereiden op zondag. Maandag is vaak zo’n dag waarop je nog even moet opstarten en dan ook soms helemaal geen zin hebt om uitgebreid in de keuken te staan. En toch wil je gezond en lekker eten op tafel zetten. Een ovenschotel is dan perfect. BrendaKookt raadt de sperziebonenschotel van aardappelpuree, sperziebonen, hamblokjes, ui en paneermeel aan. Die kun je alvast op zondag maken. Zo hoef je deze maandagavond alleen maar even in de oven te zetten! De sperziebonen schotel is ook ideaal voor een dag waarop je het druk hebt en haast geen tijd hebt om te koken. Maak dit gerecht of één van de vele andere makkelijke maaltijden, die prima de avond van tevoren kunnen worden klaargemaakt.