AXman Challenge Exloo uitdagende opgave voor sporters

EXLOO - Het parcours is al ingetekend, de parcoursbouwers hebben hun plannen voor de obstakels klaar en de meeste deelnemers zijn volop in training voor de AXman Challenge in Exloo.

Op zondag 3 november wordt de derde editie gehouden. Opnieuw wordt de AXman Challenge een uitdagende opgave voor de sporters. Maar dat zal voor degenen die aan de eerdere edities hebben meegedaan geen verrassing zijn.

De voorbereidingen zijn zoals gezegd in volle gang. Jan Schutrups van de organisatie rekent opnieuw op ruim 1500 deelnemers, jong en oud. “De uitdaging is niet alleen om 6,66 of 13,13 kilometer onverhard parcours te bedwingen, maar bovenal na iedere 500 meter een obstakel de baas te zijn. Dat valt nog niet mee. Voorop staat echter het plezier. Iedereen die de finish haalt is winnaar. Want het parcours is voor elke deelnemer een ‘challenge’. Daar passen wat ons betreft alleen maar winnaars bij. Overigens geldt dat geen enkel obstakel verplicht is.”

Overwinning op jezelf

Ook nu weer voert het parcours de sportievelingen door het Drentse oerlandschap in Exloo, struikel je bijna over de hunebedden, ren je dwars door het bos, over heide en landerijen op weg naar weer een extreem obstakel. Schutrups: “Maar als je de finish bereikt weet je zeker dat je weer een overwinning op jezelf hebt behaald. Dat is de grootste beloning die je kunt krijgen. Natuurlijk staat er ook een drankje klaar, krijg je een herinnering en staat de brandweer klaar om je schoon te spuiten van al het zweet en modder.”

Startbewijs

Wil jij een van die 1500 deelnemers van de AXman Challenge zijn? Durf je het aan en heb je het lef om alle uitdagingen te bedwingen? Schrijf je dan nu snel in. Voor 25 euro ben je verzekerd van een startbewijs en kun je je oerdriften op het parcours loslaten.

Inschrijven kan op www.axmanchallenge.nl

Voor bedrijventeams, vriendengroepen, sportverenigingen of familieteams geldt dat iedere tiende deelnemer gratis mee kan doen. Natuurlijk is er ook weer een Kids-Ouder Run tot 12 jaar.

Voor de deelnemers aan de AXman Challenge 2019 is een functioneel shirt verkrijgbaar. Dit fantastische shirt kun je bestellen en afhalen op het moment dat je het startbewijs op zondag 3 november ophaalt. Neem de bevestigingsmail van de aankoop mee naar het start/finish terrein.

Net als vorig jaar zijn er rondom het parcours plekken ingericht voor het publiek om de deelnemers van dichtbij te zien. Het start/finish terrein is aan de Boslaan in Exloo midden in het bos bij hunebed D30.