Leden akkoord met fusie uitvaartverenigingen

NIEUW-BUINEN -De leden van de Uitvaartverenigingen E.O.B. in Stadskanaal en Nieuw-Buinen – Buinerveen e.o. in Nieuw-Buinen hebben tijdens een bijzondere Algemene Ledenvergadering ingestemd met een juridische fusie.

De nieuwe Uitvaartvereniging gaat verder onder de naam van Uitvaartvereniging De Veenkoloniën en is gevestigd in Nieuw- Buinen.

Uitvaartvereniging E.O.B. is opgericht in 1907 en de Uitvaartvereniging Nieuw-Buinen – Buinerveen e.o. is opgericht op 1 mei 1912.

De nieuwe uitvaartvereniging heeft zo'n 5.000 leden en heeft de beschikking over een eigen aula en een team van dertien dragers. Noaberhulp staat nog steeds hoog in het vaandel geschreven. Vooruitlopend op de fusie was de contributie voor de leden evenals de vergoedingen bij overlijden reeds op elkaar afgestemd.

Het bestuur van Uitvaartvereniging De Veenkoloniën bestaat uit Jan de Vrieze (voorzitter), Dineke Westers (penningmeester), Jacco Pranger (secretaris) en de leden Andrea van der Aa, Ivette Langeveld, Jiny Joost en Freddy Klok.