Odd Fellows schenkt 1500 euro aan hospice in Stadskanaal

STADSKANAAL - Het hospice Veen en Wolden in Stadskanaal heeft een bedrag van 1500 euro ontvangen van Odd Fellows in Veendam.

De stichting Maatschappelijke Activiteiten van deze vier loges had in samenwerking met de golfclub De Compagnie een golfwedstrijd bij maanlicht gehouden. De opbrengst van de wedstrijd bedroeg maar liefst 3000 euro.

Dit bedrag komt ten goede aan de palliatieve zorg in de regio Zuid en Oost Groningen. Zowel het hospice Veen en Wolden in Stadskanaal als de VPTZ Oost Groningen in Veendam hebben 1500 euro gekregen.

Het hospice Veen en Wolden in Stadskanaal biedt in het Tineke Breiderhuis een bijzondere plek waar mensen, omgeven door 24-uurzorg, samen met hun dierbaren en in een huiselijke sfeer afscheid nemen van het leven.

Bestuurslid Klary Resch weet al wel wat er met dit bedrag gaat gebeuren. “We hebben sinds kort een nieuwe serre waar mensen met bed of in de rolstoel onder alle weersomstandigheden kunnen verblijven. Maar het pad er naar toe is erg hobbelig en dus niet comfortabel. Dat gaan we veranderen."