Mike Schipper uit Nieuw-Buinen toont zijn talent in Polen

NIEUW-BUINEN - Mike Schipper uit Nieuw-Buinen wil graag profvoetballer worden.

De 16-jarige VWO scholier aan het Ubbo Emmius in Stadskanaal heeft een flink stap gezet om zijn lang gekoesterde wens in vervulling te laten gaan. De beweeglijke spits van Nieuw-Buinen onder 19 jaar is namelijk geselecteerd door de Polish Soccer Skills Foundation voor het team onder 19 jaar.

Mike - hij heeft een Nederlandse vader en een Poolse moeder - heeft deelgenomen aan een zomervoetbalkamp in Polen met verdeeld over verschillende leeftijdscategorieën zo'n 5000 voetballers.

"Ik heb keihard getraind", vertelt Mike in de woning van opa Appie en oma Gina Schipper. "Ik heb er werkelijk alles aan gedaan om me in de kijker te spelen. Daarna was het afwachten. Onlangs heb ik een mail gekregen met het goede nieuws en het bestuur van Nieuw-Buinen heeft ook een officiële brief gekregen met de mededeling dat ik ben geselecteerd. Fantastisch toch?

Inmiddels ben ik al weer in Polen geweest. De 32 geselecteerde spelers hebben de interland tussen Polen en Noord-Macedonië bijgewoond en een dag later is de selectie in wedstrijdtenue officieel gepresenteerd in het Olympisch stadion in Warschau. Daar hebben we ook een certificaat in ontvangst genomen en de kleding hebben we mee naar huis gekregen."

Hoe nu verder? "In januari 2020 staat een trainingsweek op het programma", vervolgt Mike die de jongste speler van de selectie is. "En in het voorjaar vinden in Polen enkele internationale toernooien plaats tegen leeftijdsgenoten van gerenommeerde clubs uit Duitsland, Italië, Spanje en Engeland. Zoals bijvoorbeeld Juventus en Arsenal. Dan struikel je bijna over de scouts die op zoek zijn naar jonge talenten. Zeker. Het is heel belangrijk dat je dan goed presteert."

Paul Abrahams