ITTF FA20 Para Dutch Open in het Pagedal

STADSKANAAL - Komend weekend wordt opnieuw een belangrijk sportevenement in Stadskanaal gehouden.

De Nederlandse Tafeltennisbond heeft een internationaal Para tafeltennis evenement naar Nederland gehaald. Het ITTF FA20 Para Dutch Open vindt plaats in het sportcentrum Pagedal.

Zo'n 200 tafeltennissers met een lichamelijke en/of verstandelijke beperking doen mee aan verschillende categorieën. Ze komen uit 36 landen, verdeeld over alle continenten. Van India tot Oekraïne en van Australië tot Brazilië. Nederland is met 24 spelers vertegenwoordigd. De sporters worden gehuisvest op het vakantiepark, evenals de meer dan 100 begeleiders en dertig scheidsrechters.

De animo voor het toernooi is groot. Niet zo vreemd, want in Stadskanaal kunnen punten worden vergaard voor de wereldranglijst. En die punten zijn belangrijk om een ticket voor de Paralympische Spelen 2020 in Tokio in de wacht te slepen.

Voor Christiaan Sterenborg gaat een lang gekoesterde wens in vervulling. De inwoner van Stadskanaal doet zelf mee aan het enkeltoernooi en aan het teamevent en dat op enkele honderden meters afstand van zijn woning.

„Waarschijnlijk kom ik in een poule van drie of vier spelers. Zowel individueel als teamevent. De beste twee gaan door. Het schema wordt donderdagavond bekend gemaakt.”

De eerste deelnemers worden donderdag 31 oktober in Stadskanaal verwacht. De wedstrijden vinden vervolgens plaats op vrijdag 1, zaterdag 2 en zondag 3 november. Het spits wordt afgebeten met het enkeltoernooi.

Paul Abrahams