Filmmaakster (21) uit Drouwenermond heeft helft van geld binnen

Drouwen - De 21-jarige filmmaakster Rosa Geertsma-Lackroy die een feministische film gaat opnemen in Drouwenermond, is met nog een week te gaan op de helft van haar streefbedrag.

Ze probeert 4000 euro bij elkaar te krijgen voor de film via Cinecrowd. Als op 13 november niet 80 procent van het bedrag binnen is, stort Cinecrowd al het gedoneerde geld terug. Met het geld wil ze onder meer haar ouderlijk huis in Drouwenermond ombouwen tot filmset. In een laatste poging de doneeractie te laten slagen, presenteert ze op 12 november om 20 uur een livestream waarin ze over het project vertelt.

Geertsma-Lackroy begon een jaar geleden met het schrijven van het scenario van de film na een vrouwonvriendelijke opmerking van een vriend. Hij zei dat ,,vrouwen van 40 te oud waren’’, en dat idee bleef door haar hoofd spelen.

De film gaat over voormalig sekssymbool en actrice Agnes, wiens gloriejaren voorbij zijn. Ze heeft het daar moeilijk mee. Als een Syrische fotograaf haar vraagt voor zijn project, denkt ze dat het haar kans is om weer onder de aandacht te komen. ,,Ze wil zo mooi mogelijk voor hem poseren, maar hij blijkt naar iets heel anders op zoek: kwetsbaarheid. Dat wordt een worsteling.’’ De film onderzoekt wat het voor een vrouw betekent als haar eigenwaarde enkel op haar jeugdige schoonheid gebaseerd is.