Voormalige graansilo in Valthermond wordt appartementencomplex

De oude graansilo aan de 12 Laan in Valthermond wordt verbouwd tot appartementencomplex. Dat laat pandeigenaar Erwin van den Bergh weten.

Het gaat om vier huurappartementen van elk 65 vierkante meter groot in de twee bovenliggende bouwlagen. De eerste is inmiddels gereed en de overige drie worden de komende twee jaar gereed gemaakt. ,,Wij doen alles zelf in onze vrije uurtjes, vandaar”, legt Van den Bergh uit. De begane grond houdt hij in gebruik als bedrijfsruimte voor zijn zaak in energiezuinige verlichting.

Het gebouw kent een lange geschiedenis. Het oudste deel deed dienst als varkensschuur, totdat Roelf Giezen, van het bekende bakkersgeslacht er in 1941 een graanhandel begon. Een kleine dertig jaar later nam een nieuwe eigenaar het pand over en gebruikte de silo voornamelijk als opslagruimte.

Woonzorglocatie

Een aantal jaren geleden kocht Van den Bergh het pand met het idee om er een woonzorglocatie van te maken voor mensen met een autistische stoornis. Toen dit plan op verzet vanuit de buurt stuitte, gooide hij het roer om en ging hij over op appartementen.