Vijftiende volkskerstzang in het Pagedal; comité rekent op ruim 900 bezoekers

STADSKANAAL - De volkskerstzang in de verwarmde sporthal van het Pagedal in Stadskanaal werpt haar schaduw vooruit.

Inwoners van de Kanaalstreek kunnen op zondag 15 december vanaf 19.00 uur weer samen bekende kerstliederen zingen.

"Het evenement vindt voor de vijftiende keer keer plaats in het Pagedal", vertelt bestuurslid Otto Paas van Stichting Volkskerstzang Stadskanaal.

"Een lustrum dus", vervolgt Paas die voor de 15de keer is betrokken bij de organisatie in het Pagedal. "Een volle sporthal en elk jaar zo'n prachtig programma, dat is telkens weer echt genieten. Ik denk niet dat er in de wijde regio een volkskerstzang wordt georganiseerd, die zoveel publiek op de been brengt."

1000 programmaboekjes

Vorig jaar werd de volkskerstzang door 900 personen bezocht. "Er worden 1000 stoelen geplaatst en we hebben 1000 programmaboekjes gedrukt", vult Tjip Douwstra aan. "Natuurlijk hopen we dat alle exemplaren worden uitgedeeld. Of dat lukt is mede afhankelijk van het weer. Aan het programma zal het niet liggen."

Muzikale medewerking wordt deze keer verleend door het gospelkoor Rejoce, het CGN koor, het shantykoor de Noszelie Singers, het harmonieorkest Crescendo en De Giegelbloazers.

Een groot aantal vrijwilligers is in touw om het evenement in goede banen te leiden. Het bestuur werkt wederom samen met het organisatiecomité van InSight Kerst, dat een dag eerder 's middags en 's avonds een grote manifestatie houdt. "Er wordt een podium geplaatst, het geluid en het licht worden geregeld en er worden 1000 stoelen geplaatst. We hoeven nu zelf veel minder te sjouwen en na afloop is alles in no-time opgeruimd. Wat wil je nog meer?"

Burgemeester leest kerstevangelie voor

Het thema is deze keer 'Blij en dankbaar'. De meditatie wordt verzorgd door voorganger Bert Brouwer en een traditie wordt in ere hersteld. De burgemeester leest het kerstevangelie voor. "We zijn heel blij dat Froukje de Jonge de uitnodiging heeft geaccepteerd."

De volkskerstzang in het Pagedal begint zondag 15 decemebr om 19.00 uur. De toegang is gratis.

Paul Abrahams