Bruintje Beer Tocht: maximaal 750 deelnemers

MUSSELKANAAL - Op zondag 22 maart wordt voor de vijfde keer de Bruintje Beer Tocht gehouden met start en finish in Musselkanaal. Fietsvereniging FTC Musselkanaal steunt met de opbrengst Kinderhotel Burcht Wedde.

„Er kunnen maximaal 750 fietsers meedoen aan het eerste lustrum”, vertellen de organisatoren Hans Ravensbergen en Wybe Pol van FTC Musselkanaal. „Om verzekerd te zijn van een startbewijs is het dus verstandig om vroegtijdig in te schrijven.”

„De voorinschrijving van de tocht is van start gegaan”, vervolgt het tweetal. „Schrijf je je voor 2 februari in, dan ontvang je bij de start een gratis kettingslijtagemeter van Trivio en een kortingsbon voor een bestelling in de Trivio-webshop.”

Er zijn routes van 50 en 90 kilometer. Ideale afstanden om weer in vorm te komen aan het begin van het nieuwe wielerseizoen. Deelnemers fietsen door fraaie Groningse landschappen en langs cultuurhistorische hoogtepunten zoals Bourtange en uiteraard de burcht van Wedde.

De tocht is vernoemd naar het illustere stripfiguur Bruintje Beer, tevens icoon van Musselkanaal en van de koekjesfabriek Branbergen.

Arrangement voor teams

Voor teams die zich inschrijven heeft FTC Musselkanaal een aantrekkelijk arrangement. Een team fietsvrienden of collega’s (minimaal 5 deelnemers) wordt tijdens de tocht extra in de watten gelegd en krijgt na afloop een complete lunch en een uitgebreid sportvoedingspakket.

Kinderhotel Burch Wedde

Kinderhotel Burcht Wedde is voor het derde opeenvolgende jaar het goede doel van de tocht. Dit is een vakantieverblijf voor jeugd tot 16 jaar die om uiteenlopende redenen niet zelf met vakantie kan.

Eerder ondersteunde FTC Musselkanaal al KiKa en Stichting ALS. In totaal haalde de vereniging al 16.000 euro op met de organisatie van de Bruintje Beer Tocht.

Ravensbergen: „De afgelopen jaren konden we kinderen uit onze regio een hart onder de riem steken door hen een vakantie aan te bieden in de Burcht Wedde. Het geeft ons heel veel voldoening dat we hier de komende editie weer aan kunnen bijdragen.”