Het vinden van bekwame engineers in de regio

Aangeboden door: Klip

De vraag naar personeel op de arbeidsmarkt is groot, zeker als het om technisch geschoold personeel gaat. De grote vraag in verhouding met het lage aanbod van arbeid maakt het vinden van bekwame engineers voor je organisatie lastig.

Niet alleen het aanbieden van een goed salaris kan helpen, maar ook allerlei secundaire arbeidsvoorwaarden stimuleren potentiële werknemers om bij je organisatie een kijkje te nemen. In dit artikel wordt er in gegaan op de succes factoren in de zoektocht naar personeel in de omgeving Stadskanaal.

Zelf zoeken of uit besteden

Als je organisatie groeit en je nieuw personeel nodig hebt om te voldoen aan de vraag naar een product of service, kun je zelf op zoek gaan naar personeel of dit overlaten aan een lokaal uitzendbureau. Het voordeel van zelf zoeken is dat je volledig zicht hebt op wie er solliciteert en kun je zelf het eerste gesprek aan gaan. De selectie is volledig in eigen handen en dat maakt het mogelijk om de ideale kandidaat te vinden. Bij het uit besteden naar een uitzendbureau komen ook een hoop voordelen om de hoek kijken. Zo heeft een uitzendbureau waarschijnlijk beter inzicht in de lokale arbeidsmarkt in Stadskanaal en kunnen ze meer kandidaten bereiken. Dit vergoot de kans om een goede kandidaat te vinden. Zeker in moeilijke sectoren zoals Apparatenbouw, Skipbouw, Mechanical Engineering of Procesindustrie kan het inschakelen van een uitzendbureau een uitweg zijn.

Een goed salaris

Iedere ondernemer weet hier hoe vraag en aanbod invloed uitoefenen op de prijs. Een hoge vraag naar personeel tegen de achtergrond van een relatief laag aanbod van arbeid zorgt er nou eenmaal voor dat de prijzen stijgen. Hierdoor zul je een goed salaris moeten bieden om kandidaten binnen te halen anders zullen zij voor de concurrent kiezen. Gelukkig is door de goede economische positie van ons land de vraag naar je product of service ook groot en kunnen hierdoor de prijzen daarvan ook omhoog.

Vergroten van secundaire arbeidsvoorwaarden

Ook kun je het pakket salaris plus secundaire arbeidsvoorwaarden verruimen. Denk hierbij aan meer vakantiedagen, betere pensioenregelingen of reismogelijkheden. Al deze factoren wegen mee bij de keuze van kandidaten om voor het ene of andere bedrijf te kiezen. Ook de marketing hoe je je bedrijf positioneert kan van belangrijke rol zijn. Een goed imago die doorschijnt in de marketing en wegens mond tot mond reclame verplaatst vergroot de kans dat je goed personeel vindt.  Met deze belangrijke succes factoren ben je al flink op weg naar gemotiveerd en goed geschoold personeel!