Mussel gaat op zoek naar een nieuwe trainer

MUSSEL - Het bestuur van de voetbalvereniging Mussel en hoofdtrainer Jan Veenhof hebben gisteravond een gesprek gehad waarin is besloten om na afloop van dit seizoen uit elkaar te gaan.

Daarmee komt na drie jaar een einde aan een goede en uiterst plezierige samenwerking.

De 50-jarige oefenmeester uit Winschoten kwam in augustus 2017 bij Mussel toen de club, na de degradatie in 2015, al twee keer tevergeefs een poging had gedaan om uit de vijfde klasse te komen. Onder leiding van Veenhof werd in zijn eerste jaar op Sportpark de Slenk een vijfde plaats behaald waarna afgelopen seizoen door middel van het kampioenschap de terugkeer naar de vierde klasse werd gerealiseerd.

In de zaterdag vierde klasse D is SV Mussel op dit moment de rood/blauwe lantaarndrager met slechts één punt. Hoewel de stand misschien anders doet vermoeden, was de club in de voorgaande wedstrijden zeker niet kansloos om meer punten te behalen.

In de strijd tegen rechtstreekse degradatie zal SV Mussel in elk geval één team onder zich moeten houden. De thuiswedstrijd van aanstaande zaterdag tegen directe concurrent Nieuw Balinge kan daarbij wel eens een cruciale rol gaan spelen.

De spelers en technische staf van SV Mussel zullen er in de rest van het seizoen alles aan gaan doen om degradatie onder trainer Jan Veenhof te gaan voorkomen.

Het bestuur gaat zich in de komende weken beraden over de invulling van het hoofdtrainerschap in het seizoen 2020-2021