Knoop op Knoal Gala in Theater Geert Teis

STADSKANAAL -Tiktak, tiktak, tiktak. Nog een paar dagen en dan wordt in theater Geert Teis het Knoop op Knoal gala gehouden.

Het evenement is de parel in de kroon van het feestprogramma van de vereniging DWS, die dit jaar haar gouden jubileum viert. Op zaterdag 7 december wordt het lustrum afgesloten met een spetterend muziekgala voor en door mensen met een verstandelijke beperking.

"Maar iedereen is van harte welkom om samen met elkaar te genieten van een prachtige avond", benadrukt Ina Deuring.

De inwoonster van Stadskanaal is de enthousiaste voorzitter van de vereniging die veel tijd en energie steekt in de organisatie van het gala. "We hebben inmiddels zo'n 300 tickets verkocht en we verwachten dat in de komende dagen nog meer kaartjes aan de man worden gebracht."

Corry Konings

Het programma staat als een huis. Bekende artiesten komen naar Stadskanaal, zoals Corry Konings, Henk Wijngaard en de Dikdakkers. En Bert Drenthe rijdt op de fiets naar het theater, want hij speelt een thuiswedstrijd.

"Ook het Legacy Dance Team - dat zijn de cheerleaders van basketbalvereniging Donar uit Groningen - is van de partij", vervolgt Ina. "En ook treedt een gelegenheidsband met talentvolle muzikanten op. Het wordt één groot feest."

Leden van DWS zingen en dansen

Tijdens het Knoop op Knoal gala dansen en zingen ook enkele leden van DWS - samen met de uitgenodigde artiesten - de sterren van de hemel.

Zoals bijvoorbeeld Paulien en Cordula. Paulien zingt samen met Bert Drenthe het lied 'I honestly love you' van Olivia Newton John en Cordula brengt met Corry Konings de hit 'Ik krijg een heel apart gevoel van binnen' ten gehore.

Zowel Paulien als Cordula kijken uit naar het optreden in Geert Teis. "Nee, we zijn niet zenuwachtig hoor. We hebben goed geoefend. En we dragen hele mooie kleding."

Het Knoop op Knoal Gala begint zaterdag 7 december om 20.00 uur. Het muziekfestijn wordt gepresenteerd door Marcel Nieuwenweg van RTV Noord.

Een kaartje kost 15 euro. Tickets zijn verkrijgbaar bij de kassa van theater Geert Teis.

Harm Jan Riksen

De gelegenheidsband staat onder leiding van Jasper Stuut uit Stadskanaal. Vanwege droeve familieomstandigheden is hij zaterdagavond niet aanwezig. Zijn taak wordt overgenomen door plaatsgenoot Harm Jan Riksen.