Sloop panden Vlieghuis in Gieten is begonnen

GIETEN - In Gieten is begonnen met de sloop van de voormalige garage Vlieghuis, de pizzeria en fietsenwinkel aan de Stationsstraat. Op de locatie komen 12 nieuwe woningen.

Wethouder Henk Heijerman is blij met de start van de sloop: “Het is een historisch moment voor Gieten. De sloop liet natuurlijk door omstandigheden een tijdje op zich wachten. Nu deze begonnen is, kunnen we vooruit kijken. En dat vooruitzicht is veelbelovend. Er komen 12 prachtige woningen die een aanwinst zijn voor Gieten. Ze bieden kansen voor fijn wonen in het dorpscentrum.”

Na de sloop komen op de locatie 8 toekomstbestendige levensloopwoningen en 4 twee onder één kapwoningen. Wout Donker, projectontwikkelaar bij WVG Ontwikkeling BV, vermoedt dat de woningen erg in trek zullen zijn: “De locatie is prachtig gelegen, op steenworp afstand van voorzieningen en het gezellige centrum van Gieten. Dat centrum wordt met deze woningen nog aantrekkelijker.”

De gemeente Aa en Hunze en het Overlegplatform Centrum Gieten zijn begin 2019 tot een nieuwe koers voor het centrum van Gieten gekomen. De sloop van de panden van de voormalige Vlieghuislocatie past in de visie om het centrum groener, karakteristieker en toekomstbestendig te maken.