Jury heeft vergaderd: nominaties Knoalster van het jaar zijn bekend

STADSKANAAL - Vijf inwoners van de gemeente Stadskanaal zijn nog in de race om Knoalster van het Jaar te worden.

Dat zijn in willekeurige volgorde: Marjan ten Seldam en Erik Roelfsema uit Alteveer en Nico Wiersema, Gert Grimmius en Christiaan Sterenborg uit Stadskanaal.

De verkiezing wordt voor de vierde keer georganiseerd door de gemeente Stadskanaal samen met redacteur Paul Abrahams van de Kanaalstreek.

In de afgelopen weken zijn 22 inwoners van de gemeente Stadskanaal bij de redactie van deze krant aangemeld. Dat is meer dan vorig jaar. Vorige week heeft de jury tijdens een bijeenkomst in het Streekhistorisch Centrum vijf kandidaten genomineerd. Ook notaris Bep Bergman was van de partij.

Hoe nu verder?

Vanaf volgende week kan worden gestemd. In de Kanaalstreek van woensdag 18 december worden twee informatiepagina’s geplaatst met tekst en uitleg over de verkiezing van de Knoalster van het Jaar.

De lezers kunnen tot en met 31 december hun voorkeur uitspreken en op vrijdagmorgen 3 januari komt ook de jury bij elkaar om te stemmen.

De uitslag van de verkiezing wordt door burgemeester Froukje de Jonge bekend gemaakt op dinsdagavond 7 januari tijdens de nieuwjaarsreceptie in theater Geert Teis.