Theatrale winterroute rond het Hunebedcentrum

Het Hunebedcentrum en Openluchttheater Borger houden van vrijdag 20 tot en met zondag 22 december een theatrale winterroute. Op een aantal locaties rond het Hunebedcentrum komen de deelnemers figuren uit mythes en legendes tegen die lang geleden in Borger hebben rondgelopen.

De route start om 16.30 uur bij het Hunebedcentrum en duurt ongeveer een uur. Regisseur Roel Tichelaar: “We willen theater in de openlucht een nieuwe boost geven. Zomers ligt dat misschien meer voor de hand. Maar in de winter, met wat mooie verlichting, is het prachtig.”

Oude traditie

Volgens Riemke Scharff, activiteitencoördinator bij het Hunebedcentrum, past deze samenwerking in een oude traditie. “We weten natuurlijk niet hoe het zat met theater in de tijd van de hunebedbouwers, maar rondom het hunebed moet een plek van samenkomen zijn geweest. In de laatste dertig jaar zijn er veel samenwerkingen geweest met theatergroepen. We hopen er met deze winterroute op voort te kunnen borduren.”

Eerder werd er samengewerkt met het Rabo Zomertheater en werden er activiteiten als ‘Poëzie bij het hunebed’ georganiseerd.

Na afloop van de wandeling is er warme chocolademelk. De (gratis) voorstelling is geschikt voor het hele gezin. Aanmelden is niet nodig.