Nieuwjaarsduik in Moekesgat in Ter Apel

TER APEL - Op 1 januari 2020 houdt de Ondernemers- en handelsvereniging Mercurius de jaarlijkse Nieuwjaarsduik op Camping Moekesgat aan de Heembadweg 17 in Ter Apel.

Net als voorgaande jaren wordt gedoken voor een goed doel in Ter Apel. Dit jaar is gekozen voor de Welzijnsorganisatie Woonservicecentrum Kloosterheerd van Zorggroep Meander. Zorggroep Meander gaat ook zelf met een groep deelnemers meedoen. Het geldbedrag voor het goede doel wordt beschikbaar gesteld door lokale ondernemers.

Het organisatiecomité hoopt dat minimaal 100 mannetjesputters een verfrissende duik gaan nemen. Deelname is gratis en inschrijven kan vanaf 11.30 uur in de Beachhouse van Camping Moekesgat. Het startschot wordt om 12.00 uur gegeven door burgemeester Jaap Velema van de gemeente Westerwolde.

Voorgaande jaren liepen de bikkels het water in om vervolgens een duik te nemen. Dit jaar gaat het iets spectaculairder.

De deelnemers zwemmen naar de drijvende ponton waar een glaasje warme chocolademelk of Moekesgatwotter wordt gedronken. Daarna wordt terug gezwommen naar het strand waar de warmte wordt opgezocht. Na afloop zijn heerlijke warme versnaperingen te verkrijgen, zoals warme chocolademelk, Glühwein, broodje rookworst en snert.