Hunebedloop sluit aan bij loopcircuit Rabocup Assen en Noord-Drenthe

BORGER - De Hunebedloop in Borger is toegevoegd aan het wedstrijdschema van het loopcircuit Rabocup Assen en Noord-Drenthe.

Ook de Moves4Fun in Tynaarlo is onderdeel van het programma. De Koningsloop in Beilen en de Steeds Beter Run in Eelde zijn geschrapt.

De achtste editie van het loopcircuit telt nog steeds negen wedstrijden. Het spits wordt zondag 2 februari afgebeten met de Arnoud Magnin wintercross in Zuidlaren. De Hunebedloop is zaterdag 2 mei, een week later wordt de Run van Gieten gehouden.

"De organisatie van de Hunebedloop en de Oek jeugdloop is trots dat beide lopen in 2020 zijn opgenomen in het loopcircuit", vertelt Arie den Boer.

"Wat in 2015 op initiatief van de ondernemers in Borger is begonnen als een bevrijdingsloop werd een jaar later door Jos Arends en mij omgezet in de Hunebedloop Borger. Een recreatieve hardloopwedstrijd met een afstand van vijf en tien kilometer over (on)verharde routes en langs het grootste hunebed van Nederland.

Dit bleek een schot in de looproos te zijn. We zijn begonnen met 124 deelnemers en 2019 was een topjaar met 320 senioren en 80 jeugdlopers. In 2018 werd de Oek jeugdloop, met rondjes rond de kerk, van 200 tot 800 meter toegevoegd aan het evenement met als spil hierin Rutger Kluiver."

"Veel lopers uit Noord-Nederland weten de weg naar Borger inmiddels te vinden. Onlangs zijn we benaderd door de organisatie van het loopcircuit Rabocup Assen en Noord-Drenthe om deelnemer te worden. Geweldig toch?"

Op zaterdag 2 mei wordt om 11.00 uur begonnen met de jeugdlopen. Het startschot voor de wedstrijden over vijf en tien killometer klinkt om 12.15 uur.

Aanmelden kan van 1 februari via www.inschrijven.nl

Het volledige programma ziet er als volgt uit:

2 februari: Arnoud Magnin winter Cross, Zuidlaren

22 maart: Annerboscross, Annen

11 april : Semslinieloop, Annerveenschekanaal

2 mei: Hunebedloop, Borger

9 mei: Run van Gieten

20 juni: Moves4fun Run rond Veenplas, Tynaarlo

17 oktober: Zuidlaardermarktloop, zuidlaren

8 november: VOV Run, Vries

29 november: Zeijer Strubbenloop, Zeijen

Kijk voor meer informatie op de website www.rabocupassennoorddrenthe.nl

Paul Abrahams