Binnen 24 uur 100 mijl afleggen; één grote Drentse mindf*ck

GASSELTE Evenementenbureau adam&events houdt in het weekend van 7 en 8 maart een nieuw en loodzwaar trailevent: de RunForestRun DX24.

Vanaf het DX Adventure Park bij recreatieplas Gasselterveld krijgen de deelnemers 45 minuten de tijd een pittige trailrun ronde van vijf kilometer rondom het Gasselterveld af te leggen.

Eenmaal gefinisht moeten de deelnemers wachten tot de 45 minuten voltooid zijn en vindt er een herstart plaats. Dit gaat 24 uur non-stop door tot de last-(wo)man-standing de handdoek in de ring gooit of tot de totaal afstand van 100 mijl (160 kilometer) volbracht is.

"Het concept is heel pittig, kent een strakke tijdsplanning en is georganiseerd in een periode dat de weersomstandigheden heel veel van jou als deelnemer kunnen vragen, zegt organisator Winfried Bats.

De nacht, de kou

"Het lijkt vrij gemakkelijk, om een gemiddeld tempo van 6,7 km een tijdje vol te houden. Het is echter de vraag of er überhaupt iemand is die de 100 mijl zal volbrengen. Het venijn zit hem natuurlijk in in het parcours, maar zeker ook in het doseren, de nacht, de kou en het psychologische effect dat wanneer je stopt na bijvoorbeeld 50 kilometer, wat al een grote prestatie is, nu in feite opgeven is. Er is, tenzij je de 24 uur volmaakt, altijd een moment dat de handdoek in de ring moet worden gegooid."

Drentse eXperience

In samenwerking met Staatsbosbeheer en DX Adventure Park wil de organisatie een andersoortige Drenthe eXperience bieden aan de duurlopers die de RunforestRun organisatie naar Drenthe trekt.

Gemoedelijk van opzet

Het event is kleinschalig en gemoedelijk van opzet. Er bestaat ook een mogelijkheid je als duo op te geven. "Dat lijkt daardoor eenvoudiger maar dat is het niet. Je moet namelijk iedere keer 45 minuten tot een uur wachten tot je weer mag. Ga je even slapen dan ben je stram, ga je wachten dan word je ook stram. Het is in feite één grote Drentse mindf*ck", vertelt Bats.

Kijk voor meer informatie op de website www.runforestrun.nl/dx24