Boerderij Migchels in Onstwedde breidt Boerderijwinkel fors uit

ONSTWEDDE Velen weten het al lang: voor heerlijke, 100 procent dagverse eieren moet je bij Boerderij Migchels aan de Veenhuizerweg 6 bij Onstwedde zijn.

Vanwege sterke groei van de omzet is de boerderijwinkel van Migchels onlangs fors uitgebreid. Naast kakelverse eieren van eigen hennen liggen er nu ook Groninger kleiaardappelen en regionale uien in de schappen.

De eieren van Boerderij Migchels zijn bekend in een grote regio. Dankzij de korte lijnen van kip tot consument zijn de scharreleieren en biologische eieren met Beter-Levenkeurmerk niet alleen overheerlijk, maar ook gegarandeerd kakelvers en antibioticavrij.

“Welzijn van de dieren en lekkere, gezonde eieren zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Onze scharrelkippen lopen los in de stal en hebben beschikking over een overdekte uitloop, een zogeheten 'wintergarten'. Onze biologische kippen lopen bovendien los buiten. Alle dieren krijgen het beste voer”, vertelt kippenhouder Harry Migchels, die het bedrijf runt met zijn vrouw Susanne. “Wij leveren zowel aan groothandels als direct aan consumenten en zakelijke gebruikers zoals horeca en winkels. Altijd 100 procent dagvers, daarop kunnen onze klanten vertrouwen.”

Aardappelen en uien

“We kregen altijd veel vraag naar verse eieren en daarom begonnen we enkele jaren geleden een verkooppunt”, vertelt Susanne. “Dat nam in korte tijd zo’n vlucht, dat we onze boerderijwinkel met zelfbediening nu fors hebben uitgebreid. Naast meer eierautomaten vinden onze klanten er nu ook automaten met speciaal geselecteerde eetaardappelen van de Groninger klei en uien die eveneens zijn geteeld in onze eigen regio.”

Rustpunt

Ook de parkeergelegenheid direct voor de deur is vergroot. Van april tot en met oktober is de Boerderijwinkel van Migchels bovendien Rustpunt, waar fietsers en wandelaars terechtkunnen om even te pauzeren onder het genot van een kopje koffie of thee.

Harry Migchels: “Duurzaamheid en dierenwelzijn staan bij ons voorop. Dat kan iedereen die bij onze boerderijwinkel komt met eigen ogen zien. Onze eieren zijn gecertificeerd en gegarandeerd veilig. En ons duurzame bedrijf werkt energieneutraal. Wij leveren heerlijke, gezonde eieren met oog voor de wereld om ons heen.”

De Boerderijwinkel van Migchels aan de Veenhuizerweg 6 in Onstwedde is zeven dagen per week geopend van 7.00 tot 22.00 uur. Het is volledig zelfbediening. Betalen kan er met cash of contactloze pin.