'Alle 1500 bestelde bloemen staan inmiddels in de vaas'

TER APEL Landbouwer Ronnie Bruins uit Ter Apel is zondagmorgen rond de klok van negen uur naar Smilde gereden om 30 pakken met 50 tulpen op te halen bij bloembollenbedrijf Melanick.

"Door het corona virus zitten veel bedrijven in Nederland in zwaar weer, ze kunnen hun producten aan de straatstenen niet kwijt. Zoals bijvoorbeeld bloemen. Het is toch zonde om ze te moeten vernietigen.

Daarom heb ik via de groepsapp waar ik lid van ben een oproep geplaatst om deze ondernemer een hart onder de riem te steken. Veel leden van de groepsapp hebben vervolgens een bos bloemen besteld. Niet alleen voor zichzelf, maar ook om weg te geven aan bijvoorbeeld opa en oma die noodgedwongen thuis moeten blijven. Bloemen zorgen toch voor een stukje vrolijkheid en het geeft ook een goed gevoel dat je elkaar kunt helpen in deze moeilijke tijd."

Alle 1500 bestelde bloemen staan inmiddels in de vaas. "Ze zijn bij ons thuis opgehaald en we hebben ook een aantal boeketten persoonlijk afgeleverd bij mensen die om wat voor reden dan ook thuis moesten blijven", vertelt Ronnie. "Hopelijk wordt dit initiatief opgepakt door meer mensen."

Paul Abrahams