Actie Rotary Stadskanaal | Kleur voor meer fleur en een muzikale zonneschijn

STADSKANAAL Rotary Stadskanaal houdt in de komende weken twee sympathieke acties om ouderen die in Maarsheerd en Parkheem in Stadskanaal wonen en in de Heggerank, A-Horst en Beukenhof in Musselkanaal een hart onder de riem te steken, om ze op te fleuren in deze bizarre tijd.

"Ouderen verdienen aandacht", vertelt Inez Bruns. "Vooral nu, omdat de verzorgingshuizen vanwege het coronavirus zijn gesloten en de bewoners tijdelijk geen bezoek mogen ontvangen. Ook wij hebben nagedacht over de vraag? Wat kunnen wij als Rotary Stadskanaal doen?"

Kleurwedstrijd

"Om te beginnen wordt om jong en oud te verbinden de wedstrijd 'Kleur voor meer fleur' georganiseerd", vervolgt Inez. "Kinderen tot en met veertien jaar mogen meedoen aan de kleurwedstrijd, waarmee leuke prijzen zijn te winnen. De winnaar krijgt een bon van 50 euro van Intertoys en daarnaast vallen nog zes kinderen in de prijzen. In de prijzenpot zitten twee bioscoopbonnen van 20 euro, twee Intertoys bonnen van 20 euro en twee Sunsweet bonnen van 20 euro."

De kleurplaten kunnen tot en met woensdag 28 april worden ingeleverd bij Intertoys aan het Menistenplein in Stadskanaal. Voor de winkel staat tijdens de openingstijden een opvallende container. Vermeld wel even je naam, je leeftijd en een telefoonnummer.

Op donderdag 29 april vindt op het kantoor van notaris Bep Bergman van Dijkstra, Jansen en Bergman de trekking plaats en worden de namen van de winnaars bekend gemaakt. Het is de bedoeling dat alle ingeleverde kleurplaten te zijner tijd worden opgehangen in de vijf verzorgingshuizen in Stadskanaal en Musselkanaal.

Kleurplaat in de krant

Rotary Stadskanaal heeft drie kleurplaten geselecteerd die via de website van het weekblad de Kanaalstreek zijn te printen.

Omdat niet alle kinderen de mogelijkheid hebben om te printen, is één kleurplaat elders in deze krant afgedrukt. "We willen namelijk dat zoveel mogelijk jongens en meisjes gaan meedoen aan de kleurplatenwedstrijd", benadrukt Inez. "Hoe meer kleurplaten worden ingeleverd, hoe leuker."

Muzikale zonneschijn

Naast de kleurplatenwedstrijd gaat Rotary Stadskanaal ook voor muzikale zonneschijn zorgen. "We hebben enkele muzikale leden, die ook graag een steentje willen bijdragen", vertelt voorzitter Jaap Blaakmeer. "We hebben contact opgenomen met medewerkers van de vijf verzorgingshuizen en iedereen was enthousiast. We hebben in overleg een schema opgesteld en in de komende dagen gaan steeds twee leden - op gepaste afstand van elkaar - samen muziek maken in de openlucht. Het repertoire wordt aangepast en om te zorgen dat alle bewoners de muziek goed kunnen horen, wordt gebruik gemaakt van een geluidsinstallatie."

Kleurplaat printen

Eén kleurplaat is geplaatst in de Kanaalstreek en Ter Apeler Courant van woensdag 15 april. De twee andere kleurplaten zijn te printen via kleurplaten printen

Veel plezier!!!

Paul Abrahams