Buurkrachtteam Nieuw-Buinen zet zich in voor verduurzaming

Nieuw- Buinen Sinds enkele maanden heeft Nieuw-Buinen een eigen Buurkrachtteam.

Bert van Maanen, Herman Heijes, Joke Heijes, Maurice van der Togt en Joke Rietel zetten hun buurkracht in voor verduurzaming van het dorp. De eerste actie van het team is een collectieve inkoopactie voor zonnepanelen waar alle inwoners van Nieuw-Buinen aan mee kunnen doen.

Zonnepanelen met inkoopvoordeel

Buurtteamlid Bert van Maanen: “Zonnepanelen zijn populair. Niet zo gek. Ze zijn betaalbaar en er is zonlicht genoeg in ons land. Je energierekening daalt, plus je draagt bij aan het milieu. Als we het samen regelen is het makkelijker én voordeliger omdat het inkoopvoordeel oplevert. Dus hoe meer inwoners meedoen hoe beter!”

Altijd de beste keuze Om tot een goed aanbod te komen vergelijkt het team offertes van leveranciers uit de regio aan de hand van diverse criteria. Zo helpen zij hun dorpsgenoten bij het maken van de beste keuze.

Buren verzamelen Om snel veel buren te verzamelen maakt het team gebruik van de buurkracht-app. Heb je interesse? Ga naar de actie zonnepanelen voor Nieuw-Buinen in de buurkracht-app, klik op doe mee en blijf op de hoogte. De app is gratis te downloaden in de App/Play-store, zoek op buurkracht. Het buurtteam is ook via e-mail te bereiken op BuurkrachtNieuwBuinen@outlook.com .

Buurkracht is samen energie besparen

Buurkracht is gratis, onafhankelijk en niet-commercieel. Het maatschappelijk initiatief wordt gesteund door gemeenten en provincies. Buurkracht gelooft dat energie besparen makkelijker, voordeliger en leuker is als je het met de buren doet. Buurkracht is iets wat buren tezamen hebben. De buurtbegeleiders van Buurkracht helpen onder meer bij het enthousiasmeren van buurtgenoten en het aanvragen van offertes bij leveranciers. Zie ook www.buurkracht.nl