Kriebeldiertjes bij buitencentrum Boomkroonpad

Drouwen De dinsdag en donderdag in de zomermaanden organiseert Staatsbosbeheer actieve doe-middagen voor kinderen tot 12 jaar.

Zoeken onder takken, boomstammen en tussen bladeren naar krioelende diertjes. Met een loeppotje kunnen de diertjes beter bekeken worden. Door gebruik te maken van een herkenningskaart kan het diertje op naam gebracht worden. Je weet van tevoren nooit wat je allemaal zult vangen. Maar, dat maakt het extra spannend!

Spannende, maar zeer nuttige diertjes

Rommel in het bos: Staatsbosbeheer laat dode bomen en takken in het bos liggen. Deze dode bomen trekken allemaal kleine kriebelbeestjes aan: bijvoorbeeld kevers, torretjes, wormen en insecten. Al deze diertjes zijn zeer nuttig voor het bos. Zij zorgen ervoor dat alle 'rommel' weer wordt opgeruimd. Ook trekken zij veel vogels aan, die dol zijn op deze kleine kriebeldiertjes. Denk maar eens aan de specht, die al trommelend in dode bomen op zoek is naar kevers en insecten. Op deze manier komen er dus meer soorten in het bos en het water en wordt het bos steeds mooier en gevarieerder.

Informatie

De buitendagen zijn dinsdag en donderdag in de zomervakantie (vanaf 4 juli). Van 10.00 uur tot 15.30 uur kan er met de speurtocht worden gestart. De kosten bedragen 6,50 per kind. Dit is inclusief loeppotje, zoekkaart, dierenpin en speurtocht. Trek kleren aan die vies mogen worden en ook laarzen zijn heel handig. Voor meer informatie en overige activiteiten zie www.staatsbosbeheer.nl/boomkroonpad.