Jeugdjournaal maakt opnames van tijdelijke winkel vier zussen Warta

TWEEDE EXLOERMOND De actie van Yrsa, Marit, Amelie en Dagmar Warta om met hun tijdelijke winkel geld te verdienen voor bouwmateriaal om een eigen slaapkamer te bouwen, is niet onopgemerkt gebleven.

Ook de NOS heeft inmiddels interesse getoond.

Woensdag komt een cameraploeg van het Jeugdjournaal langs om opnames te maken in Tweede Exloërmond. De afspraak is vanmorgen gemaakt, nadat de vier zussen met een redacteur van het programma hebben gesproken.

De zussen delen nu samen twee slaapkamers. Dat is heel gezellig, maar soms wel wat krap.

Laag pitje

Deze zomervakantie zou de verbouwing van start gaat, maar de uitbraak van het coronavirus heeft roet in het eten gegooid. Vader Marco is namelijk professioneel musicus en heeft door de crisis bijna geen inkomen meer. De verbouwing is daarom noodgedwongen op een laag pitje gezet.

De 4 zussen

De vier zussen hebben daarom besloten om zelf geld in te zamelen, zodat bouwmateriaal voor de slaapkamers kan worden aangeschaft. Ze hebben onlangs in het schuurtje naast hun woning aan het Zuiderdiep het winkeltje 'De 4 zussen' geopend, waar werkelijk van alles wordt verkocht.

hoge gunfactor

De creatieve actie van de vier meiden heeft een hoge gunfactor, want veel spulletjes zijn aangeboden door bewoners en ondernemers in de regio, die het verhaal in de weekbladen Kanaalstreek en de Ter Apeler Courant hebben gelezen. Ook hebben twee leden van een zangkoor spontaan kniepertjes gebakken, die de zussen in hun winkel mogen verkopen.

Financiële thermometer

Elke dag komen klanten langs om iets te kopen. Het gaat daarbij telkens om kleine bedragen, maar inmiddels staat de teller al op ongeveer 1500 euro. Een 'financiële thermometer' houdt de stand bij. Ongeveer de helft van het bedrag is nu binnen om de vier zussen een eigen slaapkamer te kunnen geven.

Lees ook:

https://kanaalstreek.nl/artikel/1115089/vier-zussen-runnen-winkel-met-de-opbrengst-worden-de-slaapkamers-verbouwd.html

https://kanaalstreek.nl/artikel/1115662/de-schuur-is-tot-de-nok-toe-gevuld-laat-de-klanten-maar-komen.html

Paul Abrahams