'We zijn overladen met cadeaus, bloemen en complimenten'

STADSKANAAL De klanten van Voorintholt groenten en fruit hebben vandaag afscheid kunnen nemen van Dick en Carla Voorintholt uit Nieuw-Buinen.

De speciaalzaak aan de Beneluxlaan in Stadskanaal is zoals eerder gemeld in deze krant met ingang van 1 juni overgenomen door Martin Panneman uit Musselkanaal. Dick heeft zijn enthousiaste opvolger ruim twee maanden begeleid, maar per 1 augustus is het einde oefening.

Afscheid in stijl

"Het was een prachtige dag", blikt een ietwat geëmotioneerde Dick terug. "Of beter gezegd: een topdag. Een afscheid in stijl. Beter hadden we het ons niet kunnen wensen."

Maar liefst 44 jaar heeft hij de winkel gerund, een begrip in de wijde regio. Zijn echtgenote heeft ook dagelijks de handen flink uit de mouwen gestoken en de vijf dochters hebben eveneens in de winkel gewerkt.

Oude herinneringen ophalen

"De winkel was prachtig versierd door het personeel", vervolgt Dick. "En wat was het druk! Vanaf het moment dat de winkeldeur werd geopend. Dat geeft een goed gevoel hoor. Dat de mensen de moeite nemen om even langs te komen. Toch was er gelukkig voldoende gelegenheid om oude herinneringen op te halen. Sommige klanten komen al meer dan 40 jaar in de winkel en met die klanten van het eerste uur heb je in de loop van de tijd toch een speciale band opgebouwd."

Het echtpaar is werkelijk overladen met cadeau's en bloemen. "We kunnen wel een winkel beginnen", grapt Dick.

Als kers op de slagroomtaart is vanmorgen een foto gemaakt van het team van Voorintholt groenten en fruit en vanavond hebben de medewerkers met elkaar gegeten in wereldrestaurant Goud in Stadskanaal.

Paul Abrahams