Annerieke Meijers wint Afstudeerprijs Communicatie

GASSELTE De twintigjarige Annerieke Meijers uit Gasselte studeerde in juni Cum Laude af voor de bachelor Communicatie aan de Hanzehogeschool Groningen.

Onlangs won ze de Afstudeerprijs Communicatie 2020 met haar scriptie ‘Stand out from the crowd’.

De vakjury, bestaande uit Dick Dam (oprichter en directeur Hollandse Nieuwe) en Siebrand van der Wal (Strategisch adviseur Online Gemeente Midden-Groningen) benoemden haar project tot beste scriptie.

De jury typeerde de scriptie als helder, open en to the point. “Als je zo gericht, effectief en met zo weinig flauwekul een scriptie kunt maken, dan heb je een flinke dosis talent. Move the world!”

Opdracht Prins Claus Conservatorium

Annerieke onderzocht in opdracht van het Prins Claus Conservatorium hoe masterstudenten Classical Music hun online profilering kunnen verbeteren. Het doel is om het aantal potentiële werkgevers dat contact zoekt met de conservatoriumstudenten te vergroten. Ze ontwikkelde een online communicatieplan voor musici met daarin adviezen voor het optimaliseren van hun websites, Instagram, Facebook en YouTubekanalen.

Een goede online profilering kan de kans van een musicus op werk bij orkesten en koren vergroten, ontdekte Annerieke.

Het online communicatieplan is een innovatief format voor het Prins Claus Conservatorium. Het conservatorium gaat het product beschikbaar stellen aan zijn studenten.

Annerieke begint in september met de pre-master Media Creation and Innovation aan Rijksuniversiteit Groningen.