'De baan gooit fantastisch en ligt op een prachtige plek'

SELLINGEN De op 1 januari opgerichte jeu de boules club Sell'n Petanque heeft vrijdagmiddag de nieuwe jeu de boule baan in gebruik genomen.

"De jeu de boules club is informeel al vier jaar bezig bij het Hof van Sellingen", vertelt secretaris Ron Teunissen. "De parkeerplaats bleek al snel niet heel goed geschikt te zijn voor de sport, hoewel het Hof van Sellingen altijd een goede gastheer is geweest voor de groep. Al die tijd zat niet echt schot in de mogelijkheden om de baan te verbeteren."

Vereniging opgericht

"Op 1 januari is daarom de vereniging opgericht met als doel een betere locatie te vinden", vervolgt Teunissen.

"De kersverse club had het oog laten vallen op een locatie in het centrum van het dorp, op loopafstand van de oude locatie, aan de Noord-Esweg naast het gemeentehuis in Sellingen.

Vakkundige aanleg

Dankzij de bijdragen van Leefbaar Westerwolde, Gebroeders Hessefonds, Rabobank Groninger Land en plaatselijk belang Sellingen kon de aanleg beginnen. Last but not least, heeft aannemer en mede-sponsor Bakker Agri-works uit Vlagtwedde voor de zeer vakkundige aanleg gezorgd. De baan gooit fantastisch en ligt op een prachtige plek."

Jan Overduin

De officiële opening is verricht door Jan Overduin, hij is één van de eerste leden. Tevens werd het publicatiebord met de spelregels en de gebruiksregels van de baan onthuld.

Rudi Lowes van de gemeente Westerwolde en Jan Bakker van Bakker Agri-Works namen de eerste werpronde op de baan voor hun rekening. Vervolgens werd - ondanks de hitte - door een aantal leden ook een balletje gegooid.