Julia's lingerie gaat voor comfort en kwaliteit

Mond-tot-mondreclame is de beste reclame die een zaak kan krijgen. Cuck Wortelboer van Julia's lingerie in de Langestraat in Winschoten weet daar alles van. "Ik had laatst een mevrouw in de winkel. Ze had een cadeaubon gekregen en kocht bij ons ondergoed. 'Eindelijk heb ik goed ondergoed' zei ze. Comfort en kwaliteit, daar gaat het om. We zijn alleen tevreden als de klant tevreden is."

Julia's lingerie is een van de vele zaken die hinder hebben ondervonden van het coronavirus. Wortelboer zal dat niet ontkennen. "Maar we merken dat de klanten weer teugkomen. Ze zijn bezig met een inhaalslag. Kopen de kleding die ze eerder al hadden willen kopen. Ook merken we dat het toerisme in deze regio toeneemt."

Julia's lingerie - Wortelboer heeft ook een lingeriezaak in Haren - heeft een ruime basiscollectie lingerie, bh's en slips in de winkel. De klanten hebben een ruime keuze. 

Julia's lingerie is nu ruim twee jaar actief in Winschoten. Daarvoor ("ik zit al 23 jaar in de lingerie") heette zijn zaak Livera. "Die organisatie bepaalde welke producten we in de winkel hadden. Maar de klant wilde ook andere zaken kopen. We hebben nu meer en betere kwaliteit. De formule richtte zich steeds meer op één doelgroep. Dat werd voor ons te beperkt."

En daarom werd gekozen voor een nieuwe naam: Julia's lingerie. "Dat is een romantische naam."

Wie denkt dat alleen dames slagen in de winkel van Wortelboer heeft het mis. Hij verkoopt ook pyjama's, zwemkleding en ondergoed voor mannen. "Misschien moet ik mijn naam aanpassen. In Romeo en Julia", lacht hij. Zover zal het niet komen.

Wat wel gaat veranderen, is de uitstraling van de winkel. In de zaak zijn energiezuinige ledlampen geplaatst. Ook maakt de pui plaats voor een nieuwe elektrische schuifpui. Cuck Wortelboer heeft meer op zijn verlanglijstje staan: vervanging van de vloerbedekking, isoleren van het pand en het plaatsen van zonnepanelen op het dak.  

Julia's lingerie
Langestraat 78
9671 PK Winschoten
T. 0597 - 431 45