Juwelier Kremer breidt uit op toplocatie in Veendam

Van 107 naar 210 vierkante meter winkeloppervlakte. Juwelier Kremer uit Veendam is straks, na de grote verbouwing, bijna tweemaal zo groot. "Reken je de kantoorruimte aan de achterkant erbij, dan zijn we twee-en-halve keer zo groot", zegt Joseph Kremer. Het bedrijf is gevestigd op de Promenade in het winkelcentrum van de Parkstad.

"Dit is een A1-locatie. We hebben het oude pand van Foto Kral kunnen aankopen. "Een verhuizing naar elders in Veendam was geen optie. "We zitten vijfentwintig jaar op dezelfde plek. Het zou vreemd voelen wanneer we zouden verhuizen. Hier is het goed ondernemen." 

Na de verbouwing - het samenvoegen van beide winkels is maandag 24 augustus begonnen - mag Juwelier Kremer zich de grootste juwelierszaak van Noord-Nederland noemen. Het bedrijf krijgt ook weer een eigen goudsmid in dienst. Die zit straks achter het glas en werkt (zichtbaar) vanuit de werkplaats. 
  
De bestaande winkel is helemaal gestript. Het winkelpand krijgt een nieuwe pui, de winkel wordt opnieuw aangekleed en voorzien van nieuw interieur. Deze klus duurt vier weken. De winkel blijft gewoon open, maar dan op onze tijdelijke locatie ernaast. 
  
De opening staat gepland voor donderdag 25 september. "We houden nog een slag om de arm. Je hebt te maken met een grondige verbouwing. Wellicht gaan we twee dagen later open. We maken de exacte openingsdag later bekend." De (her)opening gebeurt niet groots. "Dat is lastig met corona. We bedenken iets wat past binnen de coronamaatregelen." 

Juwelier Kremer zit alweer 35 jaar in Veendam. Dat jubileum had 1 mei ook gevierd moeten worden in combinatie met de (her)opening. "Helaas kon dit, vanwege corona, niet doorgaan. De verbouwing lag even stil. Hoe we dat toch gaan vieren, zitten we nog op te broeden."

Juwelier Kremer
Promenade 15 - 17
9641 AE Veendam
T. 0598 - 631 570
I. www.juwelierkremer.nl