Oud-Stadskanaalster betrokken bij oprichting nieuwe omroep

Met de nieuwe, onlangs opgerichte Omroep Groen, hoopt oud-Stadskanaalster Naomi Kanapathypillai (23) samen met haar collega’s een plaats te veroveren binnen het publieke bestel. Als er op televisie meer aandacht komt voor de aarde, zullen mensen ook beter met haar omgaan, denken de initiatiefnemers.

“Klimaatverandering is geen milieuprobleem: het is hét vraagstuk van onze tijd en vereist een nieuwe manier van denken. De lucht die we inademen is niet links of rechts, voor arm of voor rijk. Wat we nodig hebben, is een positief verhaal. Een verhaal waarin we niet de focus leggen op wat we niet meer mogen, maar op wat we wél kunnen doen. Een manier van denken die nog niet vertegenwoordigd is binnen de publieke omroep. Omroep Groen gaat dat veranderen”, aldus Naomi.

Om toegelaten te worden tot het publieke bestel, zijn er vijftigduizend leden nodig, die zich voor het einde van het jaar (voor eenmalig 7,50 euro) moeten aanmelden op www.omroepgroen.nl.

Naomi is nog regelmatig in Stadskanaal te vinden om haar familie te bezoeken. "Ik zie wat Omroep Groen ook in het noorden kan betekenen. Ik fiets daar graag langs de prachtige landerijen richting Vlagtwedde, en dan trekken de boeren mijn aandacht. Want hoe zit het nou eigenlijk met dat stikstofprobleem? De boeren lopen tegen zoveel regelgeving en problematiek aan. Hoe kan dit beter, voor hen? Omroep Groen gaat niet om deze vragen heen draaien, maar er juist aandacht aan besteden."

Als de aspirant-omroep 50.000 leden haalt krijgt Omroep Groen zendtijd en ruimte om nieuwe programma's te ontwikkelen, en uit te zenden voor iedereen die te maken krijgt met de gevolgen van klimaatverandering.