G-voetballers van SJS collecteren digitaal

De G-voetballers van SJS stonden al weer klaar om te gaan collecteren voor HandicapNL. Ieder jaar halen ze daarmee en leuk bedrag op waarvan ze de helft zelf mogen besteden. Dit jaar moet het anders. Het coronavirus maakt dat het niet verstandig is om de verstandelijk en lichamelijk gehandicapte voetballers in groepjes in de Parkwijk en Waterland langs de deur te laten gaan, zo wordt gesteld.

Dat vroeg om een andere aanpak, want de jongens wilden toch graag een paar centjes ophalen.  De oplossing is, in overleg met HandicapNL, gevonden in een folder. Deze wordt door de G-voetballers Stefan en Jesper in de brievenbussen gestopt. Elk nemen ze een wijk voor hun rekening.

Deze veilige manier moet er toe leiden dat mensen nu geen geld in een collectebus stoppen maar een bedrag overmaken, door gebruik te maken van de QR scan op de folder. Het bedrag gaat rechtstreeks naar HandicapNL die op haar beurt weer 50 procent af draagt aan SJS.

HandicapNL is één van de belangrijkste steunpilaren van het G-voetbal van SJS. Het fonds steunt onder andere de Freddie Pranger Memorial, een prestigieus internationaal G-voetbaltoernooi dat elk jaar op de eerste zaterdag van september bij SJS plaatst vindt.