Opening project En Toen op SBO De Baldakijn

‘Boeren, burgers en buitenlui’ het project ‘En Toen’ op SBO De Baldakijn is dinsdag 22 september geopend door Kapitein Meendering van Bourtange.

De kapitein kwam ‘gewapend’ de Baldakijn binnen vanuit het jaar 1742. Alleen al bij binnenkomst maakte Kapitein Meendering indruk op de leerlingen. In de klassen vertelde de kapitein over het leven in de vesting. Hij legde uit welke voorwerpen hij mee had, zoals een kogel en een piek. De kapitein had ook tijd om vragen van kinderen te beantwoorden, maar goed ook, want die waren er genoeg! Zoals: ‘Wat is het verschil tussen een bunker en een vesting?’ ‘Hoe zwaar is een kogel?’ ‘Heeft er ook bloed aan het speerpunt gezeten?’ En een leerling kon vertellen dat de wallen van zand zijn in Bourtange, omdat zand kogels tegenhoudt.

Na deze aansprekende opening gaan de leerlingen aan de slag met het thema van de Kinderboekenweek ‘En Toen’. Waarbij ze met opdrachtkaarten praktisch aan de slag gaan. Zo kunnen ze schilden maken, met kroontjes pennen schrijven, met aardappelen stempelen en natuurlijk boeken lezen.

Als afsluiting gaan de leerlingen van SBO De Baldakijn zelf nog terug in de tijd naar het jaar 1742. Op naar Bourtange.