Cliënten Maarsheerd besmet met corona virus

STADSKANAAL Het coronavirus heeft inmiddels ook Maarsheerd bereikt. Dat meldt Maarsheerd op haar website.

„Dit heeft gevolgen voor onze bezoekregeling. De nieuwe bezoekregeling voor Maarsheerd is met ingang van 26 oktober 2020 als volgt: Elke cliënt mag maximaal twee vaste bezoekers ontvangen, deze twee bezoekers mogen niet tegelijkertijd op bezoek komen. Per dag mag er maximaal 1 bezoeker per cliënt voor maximaal 1 uur op bezoek komen.

Bij de Beukenhof in Musselkanaal geldt nog steeds een bezoekregeling van maximaal 2 bezoekers per cliënt per dag. Wij zien er streng op toe dat iedereen zich houdt aan deze regel, indien er teveel bezoekers zijn dan wordt men hierop aangesproken en weggestuurd.

Let op: afdeling Madelief (1e etage) is momenteel volledig gesloten voor bezoekers.

Cliënten die besmet zijn met corona en in quarantaine zitten, mogen geen bezoek ontvangen, met uitzondering van terminale cliënten. Bezoek bij uitzonderingen wordt alleen ingepland na overleg met het afdelingshoofd en persoonlijke beschermende maatregelen zijn hierbij verplicht.

Bij het betreden van de gebouwen dient u uw handen te desinfecteren, een mondkapje te dragen en 1,5 meter afstand houden tot overige bezoekers, onze medewerkers en uw naaste. Heeft u zelf coronagerelateerde klachten en/of contact gehad met mensen die besmet zijn met corona dan mag u niet op bezoek komen.

Verder volgen wij bij BCM de landelijke richtlijnen omtrent het coronavirus van het RIVM en de overheid.

In navolging op de persconferentie van dinsdag 13 oktober is het restaurant van Maarsheerd tot nader orde gesloten. Wel is het mogelijk om dagelijks tussen 11.45 uur en 13.30 uur en 16.30 uur en 17.30 uur een warme maaltijd af te halen.