Pascal Bunk uit Stadskanaal krijgt een Gouden K; 10 kunstenaars in Nederland krijgen deze onderscheiding uitgereikt

STADSKANAAL Dit jaar hebben meer dan veertig gemeenten inwoners voorgedragen voor een Gouden K.

Gouden K's worden toegekend aan personen die zich op uitzonderlijke wijze verdienstelijk hebben gemaakt voor beeldende kunst. Omdat jaarlijks maximaal 10 Gouden K’s worden toegekend, hebben een jury en het bestuur van Stichting Kunstweek uit de voordrachten 10 personen geselecteerd.

Ook Pascal Bunk uit Stadskanaal staat op de lijst. De eervolle toekenning van een Gouden K wordt onderstreept met een speld met de letter K van Kunst.

Inwoners van Nederlandse gemeenten die zich individueel of namens een organisatie op opvallend positieve wijze hebben ingezet voor het onder de aandacht brengen van beeldende kunst, voor vergroting van het bereik van en/of de waardering voor beeldende kunst en/of voor steun aan (activiteiten van) beeldend kunstenaars en/of het behoud van, de plaatsing van, of restauratie van een of meer kunstwerken, komen in aanmerking voor een Gouden K.

In voorgaande jaren werden de erespelden behorend bij de toegekende Gouden K’s tegelijkertijd uitgereikt tijdens de Nationale Kunstweek in november. De corona maatregelen maken dat dit jaar helaas onmogelijk. De desbetreffende portefeuillehouders zullen hun winnaars nu in die week ieder afzonderlijk op gepaste wijze de erespeld in de vorm van een Gouden K overhandigen en in het zonnetje zetten.

Later meer.