‘In beweging met de duofiets’ maakt kans op 10.000 euro van het ANWB Fonds

STADSKANAAL Willeke Bischoff, Rolf Beekman en Christa Volders, alle drie werkzaam bij Buurtzorg Stadskanaal de Venen Zuid, maken kans op 10.000 euro van het ANWB Fonds om het project ‘in beweging met de duofiets’ te realiseren in Groningen.

De campagne ‘ANWB Fonds helpt je op weg’ geeft tien mille per provincie aan het meest inspirerende maatschappelijke project. De stemperiode loopt tot 24 november.

Dit is het derde jaar dat het ANWB Fonds op deze manier maatschappelijke initiatieven op het gebied van verkeersveiligheid, (duurzame) mobiliteit en vrije tijd ondersteunt. Het ANWB Fonds helpt met deze bijdrage projecten een start te maken.

"Het project ‘in beweging met de duofiets’ is bedoeld voor de chronische zieken en ouderen in Nieuw-Buinen en Stadskanaal die veel binnen zitten", vertelt Christa. "Het is niet vanzelfsprekend dat de chronisch zieken en ouderen voor beweging en ontspanning buiten komt en de kans is klein dat dit met de mantelzorger gebeurt.

Door samen met een vrijwilliger of mantelzorger te fietsen op een duofiets, hopen we de chronisch zieken en ouderen te stimuleren om meer in beweging te komen. Hierdoor komen alle spieren in beweging, wat goed is voor de gezondheid. Door samen te fietsen is er meer ontspanning en wordt de sleur van de dag doorbroken. Verder kan de mantelzorger worden ontlast of dat de mantelzorg uit de rol van verzorger stapt door samen met het familielid of vriend te genieten van de omgeving."

Stemmen kan tot 24 november

Op de stemsite anwb.nl/stem staan 70 maatschappelijke projecten waarop gestemd kan worden. De stemperiode loopt tot 24 november. Uit de stemronde komt per provincie een top 3 van meest populaire projecten. Vervolgens kiest de Adviescommissie van het ANWB Fonds uit die top 3 de winnaar per provincie.

Begin 2021 worden de cheques uitgereikt aan alle 12 winnaars.