Boerenzoon uit Vledderveen geeft boek uit in Amerika; 'An Oilman’s Chronicles' ook in Nederland te koop

STADSKANAAL Vorige maand kwam in Amerika het boek 'An Oilman’s Chronicles' uit.

Dit boek beschrijft het levensverhaal van de 71-jarige Jerry G. Heller uit Stadskanaal, die op jonge leeftijd uit het boerenleven stapte en carrière wist te maken binnen de olie- en gasindustrie in Houston in Texas.

Op 21 november verschijnt zijn boek ook in Nederland onder de titel 'Kroniek Van Een Olieman'.

Wijde wereld zien

Jerry: "Al op jonge leeftijd vroeg ik me af wat er in de wijde wereld te zien zou zijn. Ik droomde van een internationale carrière en realiseerde me dat ik talen moest leren om over de wereld te kunnen reizen en andere culturen te leren kennen."

Aardappelindustrie

Jerry studeerde techniek en onderwijs maar droomde van wereldreizen, het leven op aarde en in het universum. Aanvankelijk werkte hij op het platteland in de aardappelindustrie, maar hij wist zich daarvan te ontworstelen door de juiste keuzes te maken in zijn leven en carrière.

"Ik leefde volgens eenvoudige richtlijnen die ik van mijn ouders had geleerd en die ik ook in mijn boek beschrijf. Deze richtlijnen bleken mijn gids naar een gelukkig en succesvol bestaan, ondanks de vele tegenslagen die op mijn pad kwamen."

Olie- en gasindustrie

Deze tegenslagen ontmoedigden hem niet. Hij putte energie uit zijn droom naar een hoger plan, door te kijken naar wat het leven te bieden had en vooral hoe hij daarvan zou kunnen genieten. Zijn loopbaan binnen de olie- en gasindustrie zou 38 jaar duren. Het verrijkte zijn leven met interessante en hilarische gebeurtenissen die hij opschreef in zijn boek. De meer dan 160 verhalen kunnen voor velen een inspiratie zijn.

The Read Shop

Het boek is vanaf 21 november te koop in The Read Shop in Stadskanaal. Heller is de hele dag aanwezig in de winkel.

Het is ook mogelijk om het boek te bestellen via Bol.com