Autoverzekering met dekking voor diefstal en inbraak bijna net zo duur als autoverzekering zonder

Aangeboden door: autoverzekering.nl

Het verschil in premie tussen de WA autoverzekering, wat je in Nederland verplicht af moet sluiten als je de eigenaar van een auto bent, en die van de uitgebreide beperkt casco autoverzekering wordt alsmaar kleiner.

Dit is opvallend te noemen, want in het verleden was het verschil in premie tussen deze twee opties nog een stuk groter als je ze af wilde sluiten op een site als autoverzekering.nl. Tussen de twee auto verzekeringen zit nu namelijk nog maar een paar euro als het gaat om de kosten die je elke maand moet betalen aan de verzekeraar. Wel heb je met de beperkt casco autoverzekering natuurlijk een grotere dekking. Zo zullen de kosten van een inbraak in je auto of diefstal van je vierwieler gedekt worden door de verzekeraar als je deze autoverzekering hebt afgesloten. Je zou dus zeggen dat het beter is om te kiezen voor de uitgebreide autoverzekering aangezien dit maar een beetje duurder is en je wel voor een stuk meer verzekerd zult zijn. Toch hoeft dit niet altijd het geval te zijn. Als je een oude auto hebt die niets waard is dan is de kans groot dat je namelijk alsnog kiest voor de verplichte WA dekking. 

Wat is er nu wel en niet verzekerd? 

De meeste mensen zullen kiezen voor een goedkope autoverzekering, wat natuurlijk niet vreemd is. Toch is er bij schade dan nogal wat misverstanden over wat er wel en wat er niet verzekerd is. Zo zijn er bijvoorbeeld genoeg mensen die een WA autoverzekering af hebben gesloten met de gedachte dat ze dan ook verzekerd zijn voor inbraakschade aan hun vierwieler. Dit is in werkelijkheid natuurlijk helemaal niet het geval. Voor die mensen is het natuurlijk een bittere pil, want de schade door inbraak kan behoorlijk duur worden. Alleen met een beperkte of een volledige casco autoverzekering zul je verzekerd zijn tegen inbraakschade. Daarnaast biedt de beperkte casco polis ook dekking bij diefstal van je vierwieler, wat niet het geval is bij de WA verzekering. Tegelijkertijd zal een beperkte casco autoverzekering je dekking bieden bij schade door brand, storm, ruitbreuk, hagel en aanrijdingen met dieren. Bij de volledig casco dekking, wat de laatste optie is, zal alle schade aan je eigen auto gedekt zijn. Dit is dus ook het geval als je de schade helemaal zelf hebt veroorzaakt. 

Voor minder dan 5 euro per maand een uitgebreide autoverzekering

De premies voor de autoverzekeringen stijgen al jaren. Desondanks wordt het gemiddelde verschil tussen de premies voor de WA autoverzekering en de beperkt casco dekking wel elk jaar kleiner. Dit komt doordat de lagere premie van WA sinds 2015 sneller steeg dan de hogere premie van beperkt casco. Dit heeft ervoor gezorgd dat het verschil tussen de premie van deze twee polissen ondertussen in de meeste gevallen nog maar een paar euro per maand is. Hier zul je zelf naar alle waarschijnlijkheid ook achter komen als je de verzekeringen met elkaar gaat vergelijken. Het zou zelfs zo kunnen zijn dat het verschil minder dan 5 euro is per maand. Het kost dus maar een beetje meer per maand om je auto een stuk uitgebreider te verzekeren. Daardoor zijn er steeds meer mensen die de keuze maken om een beperkte casco autoverzekering af te sluiten. De laatste jaren wordt er steeds vaker gekozen voor deze dekking namelijk. Sterker nog, in 2020 is de beperkt casco dekking zelfs de meest gekozen optie onder de autobezitters in ons land. Van de mensen die de autoverzekeringen met elkaar vergelijken kiezen bovendien de minste personen voor een WA dekking.