Virena Stadskanaal (nieuwe naam voor Autobedrijf van Staalduinen) gaat verhuizen

STADSKANAAL Virena Stadskanaal (de nieuwe naam voor Autobedrijf van Staalduinen) - sinds 2011 officieel KIA-dealer voor de Kanaalstreek en wijde regio - gaat verhuizen.

Het bedrijf is nu nog gevestigd aan de Veenstraat 3 in Stadskanaal, maar wordt verplaatst naar het pand aan de Kathodeweg 1. Hemelsbreed zo'n 500 meter van de huidige locatie.

Gerrit van Staalduinen

"Voor ons een vertrouwde plek", vertelt directeur Gerrit van Staalduinen. "We hebben dit beeldbepalende pand bij de rotonde op de grens van Stadskanaal en Nieuw-Buinen in 2003 als Peugeot Van Staalduinen gerealiseerd. Van 2006 tot 2020 is het pand vervolgens aan Nefkens Peugeot verhuurd, maar Nefkens heeft vorig jaar oktober de activiteiten verplaatst van Stadskanaal naar Veendam."

Gerrit van Staalduinen heeft in 2008 een pand betrokken aan de Veenstraat tegenover de brandweerkazerne. Sinds 2011 is de inwoner van Onstwedde KIA-dealer en een jaar later heeft hij zich aangesloten bij de landelijke formule Vakgarage, een onafhankelijke franchiseformule voor de particuliere- en zakelijke markt.

Op 15 februari van start

"We hebben het pand aan de Veenstraat verkocht aan RTO-autoservice uit Valthermond, die in Stadskanaal binnenkort een tweede vestiging opent", vervolgt Gerrit. "Wij keren daarom terug naar ons eigen pand aan de Kathodeweg. De verbouwing is inmiddels in volle gang en de werkzaamheden verlopen volgens planning. Er moet nog best veel gebeuren - zo moeten bijvoorbeeld zo'n 100 auto's naar de andere showroom worden gereden - maar op maandag 15 februari gaan we van start."

Vanwege de coronacrisis wordt het Open Huis verschoven naar een later tijdstip. "Leuk om te melden is dat we hopelijk nog dit jaar als eerste dealerbedrijf in Nederland de nieuwe huisstijl van KIA kunnen laten zien."

Paul Abrahams