'Eens komt de tijd dat je moet stoppen'; dierenspeciaalzaak Klapster Markthal en woning staan te koop

MUSSELKANAAL De dierenspeciaalzaak Klapster Markthal - inclusief de woning van Roelof Schuiling en zijn echtgenote aan de A-weg 11 in Musselkanaal - is te koop.

"Voor de verkoop van het pand hebben we makelaar Wim Stuursma uit Borger ingeschakeld en de eerste bezichtigingen hebben al plaatsgevonden", vertelt de 71-jarige ondernemer die in 1984 de bekende speciaalzaak heeft overgenomen. Daarvoor werkte hij in loondienst bij zijn vader die in 1966 in de winkel nabij de IJzeren Klap de eerste producten heeft verkocht.

Zaken lopen goed

"De zaken lopen goed, want we krijgen elke dag vele tientallen tevreden en trouwe klanten uit de wijde regio over de vloer. Bovendien zijn we nog steeds met veel plezier alle dagen van de week aan het werk - ook op zondag moeten de dieren verzorgd worden - en zijn we fysiek goed gezond. We sjouwen als het nodig is nog steeds als vroeger met zware zakken. Waarom we dan toch het besluit hebben genomen om de winkel en de woning te verkopen? Heel eenvoudig: eens komt de tijd dat je moet stoppen."

Geen haast

Roelof Schuiling benadrukt dat hij absoluut geen haast heeft om samen met zijn echtgenote te gaan genieten van meer vrije tijd. "Over drie maanden, over een jaar? Dat maakt ons eerlijk gezegd niet zoveel uit. Natuurlijk gaan we de contacten met onze klanten missen. Elke dag dat we nog in de winkel staan is mooi meegenomen."

Paul Abrahams