Theaterproductie 'Fanfare op de Hondsrug' in Gasselte uitgesteld tot 2022

Stichting Natuurlijk Openlucht Theater (S.N.O.T.) uit Gasselte stelt de theaterproductie Fanfare op de Hondsrug voor de tweede keer uit. Het theaterstuk wordt nu in juni 2022 opgevoerd.

Volgens de stichting is het besluit gevallen nadat Veiligheidsregio Drenthe aankondigde dat grote evenementen tot 1 juni niet door kunnen gaan. ‘Twee dagen later is de première van Fanfare op de Hondsrug gepland. Dit is nu niet realistisch. Niet alleen de spelers en de muzikanten moeten maanden dicht bij elkaar hebben geoefend, ook het publiek moet tijdens de zeven geplande voorstellingen in grote getale op de tribune kunnen zitten’ meldt S.N.O.T. in een persbericht.

Film

Het theaterstuk is geïnspireerd op de Nederlandse filmklassieker Fanfare van Bert Haanstra uit 1958. Regisseur Bert Rossing heeft een nieuw theaterstuk geschreven, waarbij bepaalde elementen uit de film ter inspiratie hebben gediend. In de film is een grote rol weggelegd voor een orkest. Muziekvereniging Harmonie uit Gasselte verzorgt de muziek tijdens het toneelstuk. Het merendeel van de toneelspelers komt ook uit de regio.