Openluchtspel ‘Fanfare op de Hondsrug’ verplaatst naar juni 2022

GASSELTE De reeks voorstellingen van Fanfare op de Hondsrug gaat ook dit jaar niet door. Eerder werden de voorstellingen in 2020 al geannuleerd vanwege de coronacrisis.

„De Veiligheidsregio Drenthe maakte eerder al bekend dat grote evenementen tot 1 juni niet door kunnen gaan”, vertellen Roelof Hadderingh en Bert Rossing van Theaterstichting S.N.O.T. „Twee dagen later is de première van Fanfare op de Hondsrug gepland. Dit is nu niet realistisch.”

„ Niet alleen de spelers en de muzikanten moeten maanden dicht bij elkaar hebben geoefend, ook het publiek moet tijdens de zeven geplande voorstellingen in grote getale op de tribune kunnen zitten. Dit alles is nu niet mogelijk.”

De meeste spelers komen uit Gasselte, Drouwen, Gieten en Gieterveen. Maar ook doen twee spelers uit Oosterhesselen en Nieuw-Amsterdam mee.

Harmonie

Muziekvereniging Harmonie uit Gasselte speelt een belangrijke rol in Fanfare op de Hondsrug. Zij leveren de muzikanten en dirigent voor de voorstellingen.

De voorstellingen zouden worden uitgevoerd in een openluchttheater naast dorpshuis De Trefkoel in Gasselte met plek voor tussen de 500 en 700 toeschouwers.

Achttien acteurs en 27 muzikanten zouden spelen in een levensgroot decor van bekende gebouwen uit Gasselte.