PvdA: opheldering over fietspad door archeologische schatkamer in Anloo

De PvdA in de gemeenteraad van Aa en Hunze wil opheldering over de aanleg van een betonnen fietspad door de archeologische schatkamer in de Strubben/Kniphorstboch in Anloo.

Geheel onverwacht is de gemeente begonnen met de aanleg van een breed betonnen fietspad in het natuurgebied, tevens het enige archeologische reservaat in Nederland met onder meer hunebedden, grafheuvels en urnenvelden. Staatsbosbeheer, eigenaar van het gebied, is tegen de aanleg en wil zo snel mogelijk overleg met de gemeente. Voor landschapsarchitect Berno Strootman, die nauw betrokken is bij de inrichting van het reservaat, is er maar één oplossing: het gedeelte van het fietspad dat er al ligt afbreken.

De PvdA wil donderdagavond in de gemeenteraad horen van het college van B en W hoe de besluitvorming over de aanleg van het fietspad is gegaan en op welke manier daarover is gecommuniceerd met betrokken partijen.

Het huidige schelpenpad wordt vervangen voor een breed betonnen fietspad. In deze krant liet de gemeente weten goed naar de bezwaren van Staatsbosbeheer te hebben gekeken, maar niet van gedachten te zijn veranderd. De gemeente wil het comfort voor en de veiligheid van fietsers verbeteren.