'Constructief' overleg over zwembad Vlagtwedde, woord lijkt nu aan gemeenteraad

Het overleg over de toekomst van het zwembad in Vlagtwedde is maandagavond ‘constructief’ verlopen. Het woord is nu aan de gemeenteraad van Westerwolde.

Die raad vergadert op 21 april en kan dan besluiten om het overdekt bad al dan niet te kopen. ,,We hebben een zogenoemde agendacommissie die bepaalt of die mogelijke aankoop op de agenda komt’’, zegt wethouder Giny Luth.

Zij pleegde het overleg met voorzitter Erry Stoové van de Stichting Belangen eigenaars Parc Emslandermeer (SPBE). Die is eigenaar van het bad dat in het vakantiepark Parc Emslandermeer staat maar ook door inwoners van de regio wordt gebruikt. De SPBE ziet het hebben van een bad niet als haar core business en heeft het te koop aangeboden aan de gemeente.

Rechterlijk besluit

Het bad wordt nu nog gepacht door de zwemschool van Henny de Groot. Zij had het pachtcontract willen verlengen. De SPBE wilde dat niet en kreeg vorige week gelijk van de rechter waardoor De Groot uiterlijk op 1 mei uit het bad weg moet zijn. Zij nam maandagavond wel deel aan het overleg en moet afwachten of zij, bij een eventuele aankoop door de gemeente, een rol in het bad kan blijven spelen.

,,Het was een constructief gesprek, alle partijen zien het belang van het bad in’’, zei Luth na afloop van het overleg. Verder wilde ze over de inhoud van het overleg niets kwijt, wel dat het woord nu aan de gemeenteraad is. De Groot en Stoové bevestigden het goede verloop van het overleg.