Boetiek Armslag zaterdagmiddag weer open; alleen voor klantenkaart houders die zich hebben aangemeld

STADSKANAAL Vanwege de harde lockdown zijn onder (veel) meer winkels, horeca, kapsalons, musea en bioscopen in ieder geval tot 2 maart gesloten.

Boetiek Armslag heeft van wethouder Marc Verschuren van de gemeente Stadskanaal toestemming gekregen om onder strenge voorwaarden de deur eerder te openen.

Boetiek Armslag is een inbrengwinkel waar mensen met een inkomen niet hoger dan 120 procent van de geldende bijstandsnorm met behulp van een persoonlijke klantenkaart gratis kledingstukken kunnen afhalen.

Boetiek Armslag met bijna 1000 klanten verdeeld over 400 gezinnen wordt sinds 2012 gerund door ruim 20 enthousiaste vrijwilligers.

Gratis kleding afhalen

"We hebben afgelopen zaterdag tussen één en vier uur 16 klanten over de vloer gehad", vertelt bestuurslid Catharina Woortman. "Meer klanten kunnen we niet helpen. Iedereen was blij dat ze weer gratis kleding konden afhalen. Helaas hebben we ook een aantal klanten moeten teleurstellen. Zij stonden voor de deur, maar ze hadden zich niet aangemeld. Het doet zeer om ze de toegang te weigeren, maar we moeten ons aan de regels houden."

Nog paar plekjes beschikbaar voor zaterdag

Zaterdagmiddag is de inbrengwinkel weer open van één tot vier uur. Er zijn nog een paar plekjes beschikbaar.

Kijk voor meer informatie op de website www.stichtingarmslag.nl

Paul Abrahams