Krista Noor wint schrijfwedstrijd. 'Ik sta nog te trillen op mijn benen'.

STADSKANAAL Krista Noor heeft een schrijfwedstrijd van Godijn Publishing gewonnen. De jury stak tijdens een sobere bijeenkomst op het kantoor van de uitgeverij in Hoorn de loftrompet over de inzending 'Het houten hobbelpaard'.

De inwoonster van Stadskanaal ging naar huis met onder (veel) meer de GP Fantasy/SciFi Award 2021 (ook wel liefkozend de Elly Award genoemd, naar de voornaam van uitgever Elly Godijn) en een boekenpakket. Ook is haar verhaal als eerste te lezen in de verhalenbundel 'Nevelkinderen' met 25 verhalen die nu te koop is.

"Dit verhaal scoort op bijna alle onderdelen het hoogst. Een zeer origineel fantasy verhaal dat ruimte overlaat voor de lezer, maar niet te veel. Alles is goed in balans", vertelt jurylid en uitgever Elly Godijn.

Kritisch

"Ik ben een echte liefhebber van het genre, dat in Nederland een beetje is ondergesneeuwd", vertelt Krista. "Ik heb in de afgelopen jaren best veel verhalen geschreven, maar tot dusverre werd nooit een verhaal opgestuurd. Ik was namelijk altijd veel te kritisch op mezelf. Een stemmetje zei altijd: 'Doe het nog maar niet Krista'. Maar deze keer heb ik wel doorgezet en met succes. In eerste instantie was ik al blij dat mijn verhaal was geselecteerd voor de groslijst met ruim 40 verhalen. Uiteindelijk was er plek voor 25 verhalen, er moesten dus nog enkele inzendingen afvallen."

Verbaasd

"Omdat het vanwege de corona crisis niet mogelijk was om uitbundig uit te pakken hebben ze een andere procedure bedacht", vervolgt Krista. "Inmiddels was bekend dat mijn verhaal zou worden opgenomen in de bundel. Dat was natuurlijk al fantastisch! Op een gegeven moment zat ik zelfs bij de top drie, samen met twee gelouterde auteurs die veelvuldig in de prijzen zijn gevallen. Ik was daarom heel verbaasd dat ik de schrijfwedstrijd heb gewonnen, maar ik ben er niet minder blij om. Ik sta nu nog te trillen op mijn benen."

Of binnenkort meer fantasy verhalen in een eigen bundel van Krista zijn te lezen, is nog even afwachten. "Voorlopig eerst maar even genieten van dit succes. Dan zien we wel verder."

Over Het houten hobbelpaard

Houten poppen komen tot leven, terwijl de hemel is bezaaid met felle staarten. AI’s nemen de mensheid over in 2062. Zij die in nevelen gehuld gaan, verbergen iets of willen gevonden worden in de mist op Aarde tot aan de Andromedanevel 2.537.000 lichtjaren hier vandaan.

Paul Abrahams