La Dolce: genieten van vers ambachtelijk Italiaans schepijs en ... meer

STADSKANAAL Liefhebbers van vers ambachtelijk Italiaans schepijs kunnen nu ook terecht bij La Dolce in Stadskanaal.

De ijssalon van de franchisenemers Jelmer van der Veen en Ilse Bruggink is gehuisvest aan het Europaplein in het centrum van Stadskanaal. La Dolce is eveneens in Borger en in Coevorden gevestigd. In het Drentse vestingstadje wordt de lekkernij bereid in de ijskeuken door de Italiaanse ijsmeester Marco Collu.

Eind februari is de huurovereenkomst getekend en sinds die tijd zijn de handen flink uit de mouwen gestoken om het pand in te richten.

24 smaken

"Dit is een prima locatie", weet Jelmer. "Hier kunnen we goed uit de voeten en de klanten kunnen desgewenst met de auto voor de deur parkeren. En beslist niet te vergeten: we hebben straks als het mooi weer is, alle ruimte voor een terras waar je lekker rustig van het ijs kan genieten."

La Dolce verkoopt 24 smaken vers Italiaans schepijs - waaronder acht wissel smaken die worden aangepast aan het seizoen - maar ook softijs, milkshakes en de zogeheten shuffle. Voor elk wat wils dus. Bovendien ook lactosevrij in verschillende smaken.

Om fiets ijs

"We willen ons nadrukkelijk onderscheiden met het assortiment en daarom presenteren we ook het 'om fiets ijs'. Elke week een andere bijzondere smaak. Dat is ijs waarvoor je graag bereid bent om 'een stukje om te fietsen'. Deze week is dat dropijs. Je weet niet wat je proeft, echt heerlijk."

Na de foto moet vanzelfsprekend even worden geproefd. Het is lastig kiezen met zoveel aanbod, maar de keuze valt uiteindelijk op de frisse fruitsmaken citroen en appel. Super lekker!

Paul Abrahams